Bia Holz Kft.
Bia Holz Kft.

Fa terasz és erkélyajtók

A fa teraszajtók családi házak és lakások életterét növelik meg, nyitják meg a teraszok, kertek felé és biztosítják a tökéletes kilátást a környezetünkre.

Ma többféle kialakítású erkély és teraszajtó közül választhatunk, az egyszerűbb nyíló, bukó-nyíló és fix teraszajtók, a harmonikarendszerű teraszajtók, a bukó-toló erkélyajtók és a teraszajtók legleglegje: az emelő-toló teraszajtók között.

Nagy hőszigetelésű teraszajtók

A mai kor természetes igénye, hogy minél nagyobb, szebb és tökéletesebb, a legnagyobb hőszigetelést biztosító fa teraszajtókat gyártsunk. Kiválóan hőszigetelő, két- és háromrétegű üvegezést tudunk használni, de a modern automatizált gyártásnak is van egy Achilles-sarka, ez pedig az azonos szerkezet mellett megnövekedett terhelés. Az ablakgyártó automaták igazi terepe az ablakgyártás, és így valójában a teraszajtókat is ablakszerkezettel gyártják le. Normál kétrétegű üvegezés (Ug=1,0 W/m2k) és a mérethatárok betartásával ez a szerkezet működik is. (Nm max. 90x240), de mivel növekedtek a méretigények, és a háromrétegű üvegezés (30 kg/m2) +40-50% súlyterhelést jelent a szerkezet megváltoztatása nélkül, csak a vastagság változott. A következtetést Önökre bízom.